Placeholder image

 
   

Lab-work

Denne afdeling er under udarbejdelse. Det kommer i fremtiden til at handle om det en Labredor Retriever er skabt til.

Oprindelsesland Storbritannien
Anvendelse: Apporterende jagthund (Retriever).
Klassifikation: FCI Gruppe 8 (retrievere, stødende jagthunde, vandhunde).
 
Helhedsindtryk:
Stærkt bygget, med kompakt krop, meget energisk. Dette udelukker overvægt eller overdreven tyngde. Skallen er bred, bryst og brystkasse har god bredde og dybde. Den er bred og stærk over lænd og bagpart.

Temperament:
Godmodig og meget adræt. Den har en fremragende lugtesans, “blød mund” (skånsom vildtbehandling) og er en passioneret vandhund. Den tilpasser sig let og er en hengiven følgesvend. Den er intelligent, ivrig og villig til at adlyde, med et stærkt ønske om at behage. Dens væsen er venligt, uden antydning af aggressivitet eller ubegrundet skyhed.

 

Labradoren


anvendes på mange måder : nogle er familiehunde der er med på en gå-eller cykeltur, andre trænes til agility, nogle trænes i at gå pænt i en ring til udstilling, andre trænes i DCH lydighed og spor. Nogle bliver narko hunde, politihunde som finder savnede tung og evt. personer osv.
.
Se Balbirnie GUIDE som var norsk lavine hund

Atter andre er sweisshunde som er trænet til at finde påkørte/anskudte dyr/fugle se Hunde-Niels´s side. Niels er sweisshunde træner, instuktør og dommer samt opdrætter. Se artikel om sportræning og video ”Den første sportræning”

Mange jægere har en labrador som er apportør når de går på en lille lokal jagt, alene eller sammen med venner nogle gange i sæsonen og samler et par ænder eller fasaner m.m. op, som hundene klarer godt.

Mange labradorhunde trænes i klubber i lydighed, markering på land/vand og frit søg i skov og mark samt dirigering. Ligeledes fortsætter mange af dem med prøver på dummier/koldt vildt og nogle fortsætter med prøver under afskydning af ænder/fasaner m.m. Enkelte som er dygtige nok fortsætter så på vinderklasse prøver på klapjagt/drivjagt og trampejagt (walking up).

De fleste labradorhunde deltager på de mange klapjagter som afholdes på de store godser, herregårde og i konsortier. Det er jagter hvor der skydes mellem 200 og 1000 stk. fugle og der er et fast apportørhold som sørger for at samle det nedlagte vildt op og finde det anskudte. Der kan være stor forskel på de forskellige hundefører og deres hunde. Der kan være 12-14 skytter så det kræver at førerne holder et øje med hvor fuglene falder så han kan sende sin hund. På de fleste jagter her i DK må der apporteres under skydningen, men enkelte steder venter man til der er blæst af, undtagen hvis der observeres en anskudt fugl kan man godt sende bag ud. De fleste gange farer hunde ud og henter fuglen uden at have fået besked, og det kan være irriterende på den hundefører der har brugt et år på at træne sin hund i at blive siddende selvom der falder fugle rundt omkring, og først sender sin hund på kommando og en anden hund så har snuppet fuglen. Se videoen med Balbirnie LOGO takes a runner

Læs artiklen af Niels Egelund Faddersbøll om klapjagt og opførsel på klapjagt.

streg

En alsidig brugshund

Labradoren har en fantastisk næse. Det beviser Balbienie Guide (Lego), som i Norge blive anvendt til at finde væggetøj, der er et stigende problem.

Logo

Her finner hunden Lego veggdyr - TV Vest

Hundene Bajaz og Lego har enormt god luktesans, som alle hunder, men de er også trent opp til å utnytte den best mulig. De jobber nemlig som søkshunder etter...

Se video med Lego på arbejde.


streg

 

Dygtig sweisshund

Balbirnie NETTLE og Marianne Tesdorpf gjorde det igen. Læs om 1000 meter 40 timer gammel schweiss spor prøve som Nettle vandt .

Se den fulde beretning fra prøven

Balbirnie Nettle (SIGMA) kuldsøster til Niki og Nero(Flying Phelps af Balbirnie x Balbirnie Ice) er på rette "SPOR"
Tillykke til Marianne

Se den fulde beretning fra den afsluttende prøve

streg