streg

Trooper Tam - måske den bedste hund på dansk grund nogensinde

 

streg

Midsommertur til England 2010

 

PROGRAM BILLY STEEL 2010
PROGRAM Billy 2010.pdf

 

Foto: Håkan Hansson

 

streg

Marts 2009

Englands tur februar 2009.

Var i slutningen af februar en lille tur til england, og højdepunktet for mig var så afgjort besøget hos John og Sandra Halstead, Drakeshead Labradors. Da vi ankom blev vi straks budt indenfor (var inviteret) og bænket ved det "lange bord" i køkkenet.

Selvom den ene person på billedet ser alvorlig/vred ud var det ikke tilfældet, måske var det en mobil telefon der ringede! Det er altid en stor oplevelse at sidde og høre "den sande mester" fortælle og han var hurtig tilbage i 70-erne. Selvom FTCH Swinbrook Tan ikke var John´s omtalte han den som fantastisk, den gav gode hvalpe med alle tæver. Ligeledes nævnte han også Holdgate Willie og Glencoin Drummer, senere var der jo Remus og han glemte ikke dens far FTCH Haretor Mark of Drakeshead. Iøvrigt mente han at den bedste markprøvehund han havde haft i de senere år var Logo.

De ældre avlshanner FTCH Elder-Indiana (kuldbror til ILEX) samt Viper gik for sig selv, og mens vi talte om dem gav jeg ham det svenske blad med en artikel om Drakeshead skrevet af Margareta Venike. Han virkede glad over at se alle de FTCH han havde lavet var nævnt, men det varede ikke længe før han sagde at der manglede nogen, hvilket jeg måtte give ham ret i.(har efterfølgende sagt det til Margareta som vil komme med en tilføjelse senere.)

Mens John fortalte om de nuværende FTCH´s sagde han også at han da gerne ville vinde et mesterskab igen, men det krævede at man vedligeholdt formen og træningen for at de skulle kunne markere sig. Det han nu gik meget op i var at føre nye, unge hunde frem til Markprøve champion.

Vi gik herefter ud for at se på de unge FTW som blev lukket ud for at lufte sig og var så klar til en kort omgang træning.

 


John fortæller dernæst hvem der sidder foran os Det var FTW.ROSS - FTW.FRASER og FTW.RIBBLE alle 3 optigen clear, gode hofter og 0-0 på albuer.Der er stadig mange opdrættere i GB der ikke lader albuerne røntgenfotografere. FTW. Ross er en køn hanhund, med en HIP score på 0/0, den nåede ikke at blive FTCH forklarede John, da den brækkede halen i efteråret og gik længe med skærm på, hvilket kunne ses på den slidte næse. Den er efter Retr.champion vinder fra 2007, den desværre sidste år døde FTCH Willowyck RUFF som var ejet af Tess Lawrence. Mor til ROSS er en dejlig tæve FTCH Garronpoint Little Dove, som desværre er carrier af PRA genet, det viste jeg godt da jeg i sommer blev skrevet op til en hvalp efter hende. Little Dove fik i efteråret 6 hvalpe, alle blev optigentestet, 4 var carrier og 2 clear selvom faderen også var clear. Jeg fik ingen hvalp. Så John Halstead er selvfølgelig glad for at Ross er clear.

Den anden unge FTW Fraser var efter 2nd. Vinderen Championship 2001.
Den tredje FTW. var Drakeshead Ribble, som jeg forhørte mig om var til salg, hvilket den ikke var. Lagde billet ind på den hvis den ikke fik sin tittel i år. Den 4. hund der var med ude var Sandra´s unge tæve FTCH Levenghyll Silvercloud der blev nr.3 i dette års championship. Sandra er meget glad og stolt over hende, hun er født 23.07.06 så det er en meget ung fieldtrial champion. Den har samme mor som min Levenghyll Poacher(Pete) nemlig FTCH Glenpatrick Eve.
John skød nu med dummy launcher, så vi kunne se hvordan hundene bevægede sig og sprang over hegn og vi var snart klar til at tage afsked med et dejligt terræn på 50 acres, dejlige hunde og et par meget venlige og sympatiske mennesker.
Vi skulle videre !!!!!!!

Vi er fotograf og ven Jens H. og jeg!

 

streg

 

Marts 2006.

Krispin´s far "FTCH Rozel Rocket of Tasco" har for 6 gang i træk deltaget i The IGL Championship(Engelske mesterskab). Det taler for sig selv skriver : Shooting Gazette.

17/2 5 hunde til øjenlysning hos Jens K. Knudsen. Alle 5 ok. Selvfølgelig var DK FTCH Goosemoor Gordon, Prideline Krispin og Gameflight Goss i blandt dem. Bemærk af Gordon fylder 12 år til sommer.

 

streg

 

Juli 2005.

I juli måned klargjorde jeg fasan indelukket(PHEASANT PEN) og kyllingerne sattes ud lørdag den 30. juli, desværre i den week-end hvor regnen væltede ned. De klarede sig dog rigtig godt takket være det stor halvtag som jeg havde lånt. Onsdag den 10. aug.lukkede jeg selve kyllingegården op så alle nu kan bevæge sig frit i det store område, hvilket de nyder, og det samme gør jeg når jeg kaster dummies for hundene.

Sommertur til Skotland.
En lille sommetur til skotland. Sammen med min gode ven og rejsekammerat Jesper D. besøgte vi Perth i Skotland og var på Game Fair på Scone Palace. Vi hilste på gamle venner og bekendte Tom Boyd, John Castle, Jimmy Mitchel, John Douglas, Billy Ferguson o.a. og så working-Test hvor retrievere arbejdede sammen med spaniels.


En varm velkomst fik vi hos skytten på Gleneagles, Tom Smith, Kennel Craighorn, Så hans hvalpe, hvoraf 2 skulle til Sverige og 2 til DK. En duejagt blev det også til, og det er ikke hver dag man har en vinder af det engelske mesterskab med som apportør( FTCH Craighorn Bracken)P.S. ovennævnte tæve Lochmuir Aimee of Craighorn deltog den 23. og 24. juli på det skotske team på CLA´s internationale working test Belvoir Castle.

Forhåbentlig til skotland igen I forbindelse med det engl. Championship som i år afholdes på Queensburry Estate, Drumlanrig Castle den 5, 6 og 7 december. (flere oplysninger senere.)

 

streg

November tur til det Engelske mesterskab.

Var til The retriever Championship på Holkham Estate, Norfolk, som ejes af jarlen af Leicester.
43 hunde havde kvalificeret sig, 1 trukket p.g.af løbetid dagen før, og 1 p.g. af ejeren var dommer på mesterskabet.
Af de 41 startende hunde var 39 labradors - 18 FTCH, 11 tæver og 28 hanner samt 2 goldens 1 han og 1 tæve.
Der var 5 hunde fra skotland, 3 fra N.Irland, 3 fra Wales og 30 fra England. 12 handler var damer. Sorte labradors domminerede men der var 4 gule, - 10 af hundene havde deltaget tidligere i championship, - Alan Rountree`s hund Int. FTCH Rozel ROCKET of Tasco (far til min KRISPIN) deltog 5 gang i træk. Tilskuerne kom fra alle dele af england og et antal fra Irland, Sverige, Østrig, Holland, Frankrig og Danmark

Ud over at følge de bedste hunde + nye hunde var det interessant at følge de linjer som jeg har efter:
Millbuies Megan – Aughacasla Sam – Craighorn Bracken – Bracken of Berrybrae – Bringwood Bobby of Brindlebay og en 8 årig søn efter Trooper Tam, men der var også afkom efter Garendon Captain og stadig ikke at forglemme Pocklea Remus.

1.dag startede i sukkerroer med walk-up. Pointraire Cromwell havde en i øjenfaldene markering og samlede fuglen op før den kunne løbe. En del af løberne blev samlet op ved at hundene ”huntede” rundt mere end at tage fod. Det var dejligt at se hunde finde vildt uden at støtte sig til handling. Specielt Dipplelodge Raven og Raughlin Greek gjorde det fint. Efter frokost linede man igen op i sukkerroerne. Abnalls Cleopatra (golden) så smart ud på en høne og derefter en kanin.

2.dag
Tess Lawrence`s Willowyck Ruff eyewipede 3 hunde. Der var adskillige snepper og A. Rountree`s Rozel Rocket viste sin erfaring i en elegant apportering. Tom Boyd fra Skotland havde en hund som fandt vildt med meget lidt hjælp.

3. dag afgørelsens dag.
Ikke mindre end 13 hunde havde overlevet sammenholdt med sidste års 5. Nå, men tilbage til roerne, fjerde runde som fortsatte i samme stil med harer, kaniner, snepper og fasaner.
Endnu engang godt hundearbejde, med hunde der kun behøvede et minimum af handling som der markerede og hentede på deres egen initiativ.
Det første uheld var for Tess Lawrence da Ruff gik ud som først dog down på en løber (hun lå meget godt på det tidspunkt). En fremragende opvisning var en en meget lang apportering af Jane Coley`s COVEY, men også imponerende arbejde af Tom Boyd med Denbank Cleo of Lochmuir.
En smuk sø var baggrund for det afsluttende drev for 9 sorte labradors og 1 golden. Med smart arbejde fra alle 10 kæmpende hunde, havde alle fuldendt deres 9 apporteringer, det var en stor finale i et af de bedste championships. Det vil længe blive husket for omhyggelig organisation, måden dommerne udførte deres hverv, det store antal af gode vildtfindene hunde og de gode forhold man havde valgt at give tilskuerne for at kunne følge med.
To løbere og en eyewipe over sidste års vinder bekræftede John Drury`s TWEEDSHOT KITE som sejerherre.

Mandag morgen 41 hunde til start
Tirsdag morgen 29
Tirsdag middag 19
Tirsdag 15.00 15
Onsdag morgen 13 kl 11.30 10 hunde til finalen, et drev hvor fasaner faldt i søen og nogle i vandkanten

Resultat
Champion FTCH Tweedshot KITE, han – John Drury
2. FTCH Pointraire Cromwell, han - Miss A. Clarke
3. Denbank Cleo of Lochmuir, han - Tom Boyd
4. FTCH Blackharn Brewster. Han - Tony Parnell
Diplom til 6 hunde:
Int. FTCH Rozel ROCKET of Tasco, han - Alan Rountree
Rinkalwood Ruff
F.T.CH Scolopax Joe of Tagabea
Golden Ret. Abnalls Cleopatra
F.T.CH Waterford Covey
Rockingstone Hope of Leadburn
 

streg

 

Vi forsætter vores vandringer